mandag den 16. september 2013

Hvorfor er du IKKE bange for hvepse?

Hvorfor er du ikke bange for hvepse?
Udendørs frokost
Hvepse er de klammeste dyr i verden
Hvorfor er du bange for hunde og edderkopper?
Telegram fra naturen
Dumme ting folk siger om hvepse
Det hjælper ikke at sidde stille
Diagram over hvepsens anatomi
Diagram over menneskets anatomi
Stiknarkoman med hæmorider
Svenskere og hvepse
Det er din pligt at slå hvepse ihjel
Har du hørt om den japanske kæmpehveps?
Den er rimelig klam

26 kommentarer:

 1. Anonym15:46

  Hahaha fucking guld!:D

  SvarSlet
 2. Anonym19:54

  du er syg.har aldrig pisset så meget i bukserne. specielt ronni garner t shirten var sej men frygt aldrig de små gule.de er vores venner i det store perspektiv.


  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke 100 % sikker, men jeg tror du komplimenterede mit arbejde, ja? Den med de små gule forstår jeg til gengæld ikke - hvordan kan de dog være vores venner?!

   Slet
  2. @Valde Far

   Citat "Den med de små gule forstår jeg til gengæld ikke - hvordan kan de dog være vores venner?!"

   Det her er grunden til at du dumpede biologi i 7. klasse!

   Slet
 3. Anonym20:43

  Awesome som fucking altid! :D mvh Mads

  SvarSlet
  Svar
  1. Er ikke helt sikker på hvilken Mads der er tale om, men jeg takker mange gange anyways!

   Slet
 4. Du er fucking genial, Valde! :)
  - Endelig én, der satte ord på, hvad jeg føler hver sommer.. :D
  Mvh Tobias (Mads' lillebror)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, dude. Ja, de er en pest!

   Slet
 5. Meget kan man sikkert sige om dig, men sikke en genial humor du har :D
  Og selv om jeg ikke enig i din betragtning af de smukke væsner som hvepse nu er, så har du stadig en fantastisk måde at fortælle din syn på sagen på. :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre! Jeg er tilstrækkeligt inde i biologiens verden til at vide, at de sikkert spiller en vigtig rolle i økosystemet, men jeg er stadig pissebange for dem!

   Slet
  2. Først og fremmest tak for den fine serie!

   Og naturligvis er Hvepse eller Gedehamse også nyttedyr, så jeg kommer lige med lidt kedelig information. Dansk Wikipedia siger dette:

   "Hvepsen anses oftest som et skadedyr, da mennesket bliver generet af dem, i deres søgen efter mad eller bolig. Hvepsen er dog en effektiv jæger og holder bestanden af andre skadedyr kraftigt nede."
   Wikipedias brugere, "Gedehams," Wikipedia, Den frie encyklopædi, https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Gedehams&oldid=7170048 (hentet februar 27, 2014).

   Den engelske er lidt mere udførlig:

   "Almost every pest insect species has at least one wasp species that preys upon it or parasitizes it, making wasps critically important in natural control of their numbers, or natural biocontrol."
   Wikipedia contributors, "Wasp," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Wasp&oldid=597234171 (accessed February 27, 2014).

   Og her nævnes noget der lyder u-be-hage-ligt hvis man er en Gedehams: "Acrobat Ants" eller "Crematogaster" https://en.wikipedia.org/wiki/Crematogaster#Predation_of_wasps

   Måske du skal lave en hyldestserie til Crematogaster :-)

   Slet
  3. At have wikipedia som videns henvisning, er ligeså lidt værd som Helle Thorning Schmidt som minister! Intet!

   Jeg går ind og ændrer Wikipediaen for Hvepse, fra "Hvepsen er dog en effektiv jæger og holder bestanden af andre skadedyr kraftigt nede." til "Man mener at hvepsen er dog ment at være blevet sat på planeten Jorden, af ukendte rumvæsner for ca 60 millioner år siden, med det formål at stikke alt levende ihjel. Man mener iøvrigt derfor at det er Hvepsen, og ikke et stort fucking nedslag fra en kæmpe-komet, der slog alle dinosauerer ihjel, hvorefter de kannibaliserede hinanden. Den eneste levende efterkommer fra Juratidens Megalohveps, er nutidens japaske kæmpe-motherfucking-hveps, som har overlevet igennem de sidste 60 millioner år ved at æde små babyer rundt omkring i Asien".

   Slet
  4. http://i.imgur.com/H67AOrU.png

   Slet
  5. Jep, og din redigering holdt helt præcist 2 minutter. Point taken.

   Slet
 6. Genial humor - punktum! ... du bare skal gro nogle svedige nosser, der lugter så ringe, at hvepsene holder sig væk :) Men så kommer fluerne :-( Lidt flueknepperi ... du har glemt et 'stop' på sidste linje i dit Moder Natur telegram. Så der sidder nok en eller anden derude på telegraflinien og lytter efter flere guldkorn :)

  SvarSlet
 7. Det er det, jeg altid har sagt: Hvepse er flyvende ondskab!

  SvarSlet
 8. husk at pille brodden af før du spiser dem... ツ

  SvarSlet
 9. *high-five of respect* - har døjet så sindsygt meget med de små sataner!!

  Så vil jeg da lige tillade mig at joine i kampen mod de bevingede, stikkende skadedyr med en URL til min hjemmeside om hvordan man skaffer sig af med dem: http://hvepsebofjernelse.dk/

  Take care - beware ;)

  SvarSlet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 11. Jeg er desværre ikke så god til engelsk, så jeg forstår ikke så meget af det. Men det ser meget sjovt ud. :-)

  SvarSlet
 12. De hvepse jeg kender tuder bare man kigger på dem...undtaget når de har fået gæret frugt

  SvarSlet
 13. Økotossen i mig ved at ovenstående ikke er rigtigt og hvepse er pissenyttige.
  Hvepsofoben i mig er pænt ligeglad. Især i august skal de alle sammen bare FUCKING TAGE DERES AGGRESSIVE DRUKFEST ET ANDET STED HEN! F.eks.Betelgeuze.

  PS: du glemte faktisk drukfest-aspektet, Valde. Enhver der har et frugttræ i oplandet kan skrive under på at hvepse ikke kan styre selv den mindste gæret-æble-brandert.

  SvarSlet
 14. Jeg vil lige sige at hvis vi får hvepsen til at uddø vil det gå udover rovfuglen Hvepsevågen som faktisk ikke kam blive stikket af hvepse på nogen måde. Så hvis man har problemer med hvepse så få lokket en Hvepsevågen til ;)

  SvarSlet
 15. Jeg sidder altid bare stille, og så flyver de væk.

  SvarSlet


DISCLAIMER. Indholdet på denne side er tænkt som underholdning og satire. Artiklerne på VALDEFAR.DK er ikke at forveksle med saglig journalistik eller faglitteratur. Hvis du er stødt på noget indhold som du finder anstødeligt, og brænder inde med en klage over dette, skal du være velkommen til at hoppe i den nærmeste brønd.